nyes

Type: remodel / addition

Size: 3958 sf

Style: contemporary

Location: Laguna Beach, CA

 

Located on a tight lot overlooking a wildlife corridor in the hills of Laguna Beach, this property came with numerous limitations. The client directive was to maximize the outdoor living space and open the house up to a 180 degree view of the Pacific Ocean. Due to strict building envelope restrictions, opportunities for expansion were limited, and the focus became interior layout improvements and exterior detail and material changes. A previous remodel added to the disjointed aesthetic of the 1970's faux-Second Empire design and left the house in a state of disrepair and dysfunction. A light material palette of reclaimed wood, smooth-troweled stucco, and natural stone help transform the property into a modern, family friendly beach house.

 

Rendering by WhiteBirch Studio

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Houzz - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle